Ryhmät

Leikkikoulussamme arjen tilanteissa tapahtuva hoito, kasvatus ja opetus painottuvat eri tavoin eri-ikäisten lasten toiminnassa.
Leikkikoulumme lapset on jaettu iän ja kehitystason mukaan eri ryhmiin:

Kittens (iät 0-3)

Cats (iät 3-4)

Pups (5-vuotiaat)

Dogs (6-vuotiaat)

Esiopetusta korvaava toiminta

Kennel Club

Esikoululaisten iltapäiväryhmä
(nouto vain Tiirismaan koululta)

Opetusmenetelmät ja aktiviteetit

Jokaisella ryhmällä on kiinteä päivärytmi sekä viikoittaiset aktiviteetit. Tarjoamme lapsille turvallisen ympäristön, jossa heillä on vapaus ja mahdollisuus kehittyä sosiaalisesti, fyysisesti ja psyykkisesti ilmapiirissä, jossa tuemme lapsen itseluottamusta, myönteisten oppimiskokemuksien kertymistä ja positiivisen elämänasenteen kehittymistä.

Leikkikoulumme opetus- ja kasvatusmenetelmä perustuu lapsilähtöisiin aktiviteetteihin sekä käsitykseen lapsesta aktiivisena sekä tasavertaisena oppijana. Niin arjen taitojen kuin englannin kielenkin kohdalla oppimista tapahtuu kaikissa tilanteissa. Aktiviteeteissa hyödynnämme lapsesi luontaista uteliaisuutta sekä halua oppia, kun mallinnamme englannin kieltä ja uusia taitoja. Tukeaksemme lapsesi oppimista kartoitammehänen mielenkiinnon kohteitaan, taitojaan sekä aikaisempia kokemuksiaan aktiviteettien, sosiaalisten tilanteiden ja leikkien kautta. Turvallisessa ympäristössä lapset uskaltavat kokeilla ja kehittyä.

Leikkikoulussamme vapaalla leikillä on tärkeä rooli. Järjestämme lapsille runsaasti aikaa leikkeihin sisällä ja ulkona. Lapset saavat uusia ystäviä, oppivat luomaan ryhmiä sekä kehittämään sosiaalisia taitojaan oppiessaan ottamaan toiset huomioon päätöksenteossaan.

Retket Mustankallion telinevoimistelusaliin, teatteriin, museoihin, uimahalleihin ja muihin kohteisiin ovat myös osa toimintaamme, jolla edistämmehenkistä ja fyysistä kasvua sekä käyttäytymisen kehittymistä.Useamman kerran vuodessa kutsumme vanhemmat osallistumaan juhliimme ja retkiimme.

Lomat ja juhlat

Leikkikoulumme noudattaa Lahden alueen koulujen loma-aikoja.Juhlimme lukuvuoteen liittyviä juhlapäiviä sekä tutuimpia englantilaisen kielialueen juhlapyhiä, kuten kiitospäivää ja Pyhän Patrickin päivää. Lomien ja juhlien päivämäärät ja ajat ilmoitetaan ryhmäkohtaisesti.

Ulkoilu

Aktiviteeteissamme korostuu ulkoilu. Jokainen ryhmämme ulkoilee tunnin aamupäivällä. Iltapäivisin ulkoilemme tavallisesti Sairaalanpuiston leikkialueella.

Sairaalanpuiston leikkialue on kokonaan aidattu, ja Leikkikoulullamme on siellä käytössä oma lukollinen lelulaatikko, jossa säilytämme vuodenaikaan sopivia leluja. Leikkialueelta löytyy mm. keinualue, liukumäki, iso hiekkalaatikko, kaivuri, iso kiipeilyverkko ja hiekkakenttä. Henkilökuntamme varmistaa turvalliset leikit.

Sairaalanpuiston leikkialue, Harjukatu 52, 15140 Lahti

Lisää Sairaalanpuiston leikkialueesta:

Klikkaa tästä

Muita ulkoilukohteita ovat Tiirismaan koulun metsä, Radiomäen metsä ja retket muihin lähipuistoihin.

 

Mustankallion väestönsuojan telinevoimistelusali

Cats-, Dogs- ja Pups-ryhmät käyvät 600 neliön suuruisessa Mustankallion telinevoimistelusalissa joka toinen perjantai nauttien erilaisesta sisäliikuntakokemuksesta.

Scroll to Top